Nieuws en weetjes Tuinieren Vijvers van Bellefroid

4de nieuwsbrief Vijvers Bellefroid

Samen met je buren werken aan een klimaatrobuust Wilsele.
Infosessie op woensdag 20 oktober om 20u in het buurtcentrum Schorenshof

Het klimaat doet rare dingen. De ene dag veel te droog en veel te warm, de andere dag valt de regen met bakken uit de lucht. Steden worden hitte-eilanden en in de randen errond is het gelukkig al een paar graden koeler dan in de binnenstad. Kunnen we ons wapenen tegen het natuurgeweld dat we zelf ontketend hebben?

Een tuin vol natuur is een deel van de oplossing. Natuurvriendelijk en klimaatbestendig tuinieren is verrassend eenvoudig. Het is niet alleen voor ons maar voor alle diertjes geweldig belangrijk. En spreek je samen met je buren af welke acties je plant, dan is het effect nog veel groter. De hoge boom in de tuin van de buren geeft ook bij jou een verkoelend effect. Er zijn tal van mogelijkheden: een egelwegeltje doorheen de huizenblokken, een groenslinger over de straten die kan dienen als eekhoornbrug, een smulhaag van kleinfruit op de perceelsgrenzen of een vogelbosje, een wadi om overtollig regenwater op te vangen, een strook bloemen voor vlinders en bijtjes in de voortuinen…

De werkgroep milieu van 3012WD nodigt iedereen uit die hierover wil brainstormen op een verkennende avond op woensdag 20 oktober om 20u in het buurtcentrum Schorenshof. De Leuvense tuinrangers leggen ons uit hoe je een klimaatbestendig paradijsje creëert dat bruist van het leven en daarna helpen ze buren per woonblok op weg naar gezamenlijke acties. Leg alvast je oor te luisteren bij geïnteresseerde buren en kom samen naar de infoavond. Zo maken we Wilsele-Dorp nog groener en leefbaarder.

Gelieve je aanwezigheid voor de infosessie te bevestigen via 3012wd@gmail.com of telefoon naar 016/26.12.74. De avond wordt corona-veilig georganiseerd. 

Nodig de natuur uit in je tuin www.tuinrangers.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: