Nieuws en weetjes

Autodelen met je buren

In Langveld is er een autodeelgroep gestart. 9 gezinnen delen er 4 auto’s.  De 4 eigenaars van de auto’s stellen hun auto ter beschikking wanneer ze hem zelf niet nodig hebben. Sommigen onder hen bezitten twee auto’s en hebben er eentje enkel nodig voor woon-werkverkeer. Die auto staat dan het hele weekend onbenut op straat. Anderen gebruiken hun auto enkel in de weekends om naar vrienden en familie te gaan. Die auto staat dan weer een hele week nutteloos op straat. Leen je op de vrije momenten je auto uit, dan bespaar je als eigenaar 1000 tot 3000 euro per jaar. De autodeler betaalt een minimale prijs voor zijn autogebruik en hoeft de investering van een eigen auto niet te doen. De 4 auto’s worden op dit moment nog niet voldoende uitgeleend om rendabel te zijn. Er is dus nog plaats vrij voor autodelers. Wil je meedoen, stuur een mailtje naar samensterkbuurtwerking@gmail.com .

De groep gebruikt het platform “Cozycar”. Het platform helpt de groep met alle afspraken over reservatie, gebruik, kilometervergoeding en verzekering. https://www.cozycar.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: