Lekker

voedsel van bij ons

Omdat we in dit coronatijdperk meer oog krijgen voor ons voedsel en we ons niet ver willen verplaatsen volgen hier drie lokale initiatieven waar je je voeding kan kopen en/of zelf oogsten.

In de hoeveslagerij Ten Halve  kweken ze koeien en dit reeds 6 generaties op rij. Je kan op regelmatige tijden een vleespakket bestellen en ze hebben ook een vleesautomaat. Verder verkopen ze ook aardappelen in een automaat. Hoeveslagerij Ten Halve; Karrestraat 12; 3020 Herent; 016/20 56 33 ; www.tenhalve.be/index.php ; info@tenhalve.be

De Wakkere Akker in Herent is een plukboerderij. Je betaalt per gezinslid een jaarlijks bedrag en dan mag je  bio groenten en fruit naar eigen behoefte gaan oogsten. Wakkere Akker, Blakstraat 53,3020 Herent, 0486 41 34 78, www.wakkereakker.be

In Wilsele is er een voedselteam actief is waar je voedsel kan bestellen bij lokale producenten. Meer uitleg op https://www.voedselteams.be/over-ons .
Op dit moment zijn er 19 gezinnen aangesloten bij het voedselteam van Wilsele dorp (Schorenshof), waarvan er 3 van onze buurt en er is ruimte voor meer. Een greep uit de heerlijke producten: schapenijs met chocolade, happy orange boterhamspread, een geitenkaasje met bieslook van het Nijswolkje, bloem van Molens Vandenbempt, heerlijke biologische groenten van De Wikke …. De voedselteams lanceren sinds de corona crisis een promotiecampagne waarbij je 4 weken een proefbestelling kan doen. Je bestelt in het weekend voor levering op vrijdagavond tussen 18-19u in het Schorenshof. Je betaalt onmiddellijk als je online bestelt. Ga eens kijken op https://www.voedselteams.be/proefbestellingen . Ben je geïnteresseerd, stuur een mailtje naar samensterkbuurtwerking@gmail.com .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: