Tuinieren

Asperges in de tuin

Asperges worden uitgeplant vanaf maart. Ze staan graag ruim, wat wil zeggen dat je ze best niet te dicht tegen elkaar zet. De beste afstand in de rij tussen de planten is 25 cm – 30 cm en tussen de rijen 1,60 m. Zo geef je de wortels voldoende ruimte om uit te groeien tot stevige en sterke planten. Na het tweede jaar kan je de planten ophogen en de asperges beginnen te oogsten. Elk voorjaar worden de planten wat opengelegd en bemest en wordt er zand toegevoegd indien de grond te hard is.

Je kan oogsten van zodra de witte kopjes zichtbaar worden. Met een speciaal aspergemes worden de stengels eruit gehaald. Op de foto zie je Greet in haar moestuin. Men kan oogsten tot 15 juni of totdat de asperges te dun worden.

Greet in haar moestuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: