Doen Nieuws en weetjes Spel

Dag van de Natuur: een verslag

Een prachtige zonnige novemberdag, de mooie Vijvers van Bellefroid, toffe opdrachten en heel veel kinderen: het recept voor een heerlijke Dag van de Natuur!

De kinderen (en ouders) zoeken naar kriebelbeestjes op de bomen en in de modder, en speuren naar aalscholvers, reigers en beversporen. In een uitdagend parcours op, over en onder bomen balanceren ze en gooien ze om ter verst met stokken. Ouders en grootouders bouwen mee aan een slang van bladeren en takjes. Tijdens het yoga-momentje voelen ze het bloed tintelen door hun lijf, net zoals de sapstroom van de boom hevig stroomt in de lente. En ze moeten stevig staan als een boom tijdens de storm, op één been.

Er zijn ook rustigere opdrachten. Op een knus plekje tussen de bomen worden sprookjes over het bos verteld. De deelnemers buigen zich over de vraag hoe bomen er toch in slagen elkaar te waarschuwen als een kudde giraffen hen aanvalt en hoe de giraffen op hun beurt kunnen weten hoe ver ze moeten wandelen vooraleer ze weer lekkere bomen tegenkomen. Eén jeugdige deelnemer denkt er het zijne van: ‘de brief van het bomen-internet gaat trager dan de giraffen kunnen lopen!’

Op de laatste post kan iedereen proeven. Herken je de brandnetels, goudsbloemen, munt, kastanjes en ander lekkers uit het bos? De warme heksensoep is alvast heerlijk.

Op 6 mei organiseren we de Wilde Snuitdagen met opnieuw gegarandeerde pret met kinderen. Noteer alvast de datum in jullie agenda!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: