Vijvers van Bellefroid

7de nieuwsbrief Vijvers Bellefroid

Natuurfotografen uit onze buurt kijken naar de vijvers

Foto’s gemaakt door Paul Dhondt, buur uit de Herentsesteenweg. Geniet mee.

Kleinfruit in ons dorpsvoedselbos op het René Verbeeckplein

Wil je vermijden dat nieuwe plantjes in je tuin het hele voorjaar en zomer snakken naar water, plant dan in het najaar. Dan regent het nog voldoende om de planten goed te laten wortelen vooraleer de hitte er weer aankomt.

In het voedselbos hebben we deze week een mooie voorraad kleinfruit geplant. De grond van de eilanden hadden we hiervoor in het voorjaar goed voorbereid door de bovenste laag licht te freezen, met fijne compost te bedekken en in te zaaien met het Tübinger zaadmengsel, een groenbemester voor prachtige bijen- en vlinderbloemen. Wanneer we nu de plantgaten maakten, verkruimelde de bodem en zagen we massa’s regenwormen en ander bodemleven. De perfecte bodem voor de planten!

We maakten in het zonnige eiland een wandelpad met frambozen. Een tweede eiland werd beplant met allerlei bessen. En er is ook al een strook met doornloze braam en japanse wijnbes. Met dank aan alle buurtbewoners die ons hun scheuten bezorgden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: