Mededeling Nieuws en weetjes

Hoge opkomst zwerfvuilactie

Afgelopen zaterdag 24 april ruimden we met een 40-tal buurtbewoners de omgeving van de vijvers van Bellefroid op. We zijn bijzonder blij met dit groot succes. We zijn positief verrast door de enorme betrokkenheid van de omwonenden. Minder positief was de grote berg afval die we verzamelden. Het resultaat staat aan de Sportschuur en zal eerstdaags door de opruimdienst van de Stad opgehaald worden.

Sinds de vijvers openbaar toegankelijk zijn stromen de bezoekers toe. Dat toont aan dat er grote nood is aan openbaar groen en brengt ook problemen met zich mee. De confrontatie met zwerfvuil en de toegenomen parkeerdruk is een reden van bezorgdheid in de buurt.

Buurtbewoners gingen daarom in overleg met de lokale Natuurpunt-afdeling, de Hertog Karel-school,  het wijkcomité 3012WD en de wijkmanager van de stad om na te denken over de toekomst van het gebied maar ook om de handen uit de mouwen te steken. De zwerfvuilactie van afgelopen zaterdag is de eerste van een reeks acties die voorbereid worden rond natuurbeleving en het verhogen van de biodiversiteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: