Mededeling

Buren en stad Leuven herdenken Fernand

https://www.hln.be/leuven/buren-en-stad-leuven-herdenken-fernand-thomas-68-aan-vijvers-van-bellefroid-fernand-was-de-lijm-van-de-buurt~a9f09184/

Vandaag 24 maart 2021 hebben we de gedenksteen aan Fernand Thomas ingehuldigd.  Het zal morgen precies 4 maanden geleden zijn dat Fernand ons onverwachts verliet. De gedenkplaat is een geschenk van de buren en werd geplaatst op een granieten sokkel van de Stad Leuven. In aanwezigheid van burgemeester Ridouani en schepen Wadera werd de steen ingehuldigd. Ook de familie van Fernand was aanwezig en Elsy Vandezande vertegenwoordigde de buren. 

Burgemeester Ridouani sprak met veel lof over Fernand, hoe hij hem had leren kennen en de waarde die Fernand had geleverd bij het openstellen van de Vijvers van Belledroid of in de volksmond “De Branne” genoemd. Hij liet weten dat de stad het respect en het aandenken aan Fernand zeker wil bewaren.  Elsy las een tekst voor vanwege de buren.  Nadien werd er onder begeleiding van schepen Wadera en de groendienst een wandeling gemaakt volledig rond de vijver .  De overzijde wordt deels afgeschermd met een ijzeren draad en beplanting zodat de beverburcht beschermd blijft.

Zo had Fernand het graag  gezien.

Morgen worden er kaartjes in de bussen gestoken waarop je een wens of een boodschap kan nalaten voor Fernand.  Deze kan je dan in de wensboom naast de steen hangen. De boom blijft daar een aantal weken staan.

Dit was een serene hulde aan Fernand die altijd deel zal blijven van de Bornestraat en hopelijk zo blijft verder leven in de herinnering van iedereen die hem gekend heeft.

Elsy

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: