Buren Nieuws en weetjes

Maak kennis met onze nieuwste buur

Dit is onze nieuwste buurtbewoner. Het is de KWAK. Hij woont aan de oever van de vijver, ter hoogte van de Brandenstraat. Deze foto is genomen met een telelens vanop de oevers ter hoogte van de bankjes van Fernand. De kwak is een gedrongen middelgrote reiger met onmiskenbaar kleed: grijze borst en vleugels, zwarte kruin, nek, rug en mantel, en wit gezicht met markant rood oog. Het witte streepje op zijn achterhoofd is geen toevallig takje maar is een dunne sierveer vanaf de nek. Hij maakt een hard krakend “kro-AAk” en een zachter “wrah”. Op deze webpagina kan je het geluid beluisteren : https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids/vogel/Kwak?gclid=Cj0KCQiA4feBBhC9ARIsABp_nbVLwpgPcaKwqqCngZu8Rc_Wkv0p75BLH_vYzDBON8F283fueMZo2sEaArxtEALw_wcB

Het valt niet mee om hem te spotten. Je hebt er veel geduld en een goede telelens voor nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: