Nieuws en weetjes

Hoe gezond is het verkeer in onze straat?

Vanavond tussen 17u en 18u telde Lien het verkeer in de Bornestraat in het kader van het project Straatvinken. 14 mensen in Wilsele-Dorp telden mee. In Leuven waren er een 120-tal en in heel Vlaanderen waren er zo meer dan 4400 meetpunten. Lien telde in onze straat 31% voetgangers, fietsers en bussen en 69% auto’s, bestelbussen en vrachtwagens.
Op meer dan 4500 andere locaties in Vlaanderen gebeurt hetzelfde. Wetenschappers van de UAntwerpen gaan nadien met de gegevens aan de slag in een studie rond verkeerssamenstelling en de leefbaarheid van een straat. De resultaten volgen in het najaar…

foto van Ringland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: