Buren

Wim en Stefaan – Bornestraat

Mijn naam is Wim en ik woon samen met Stefaan in het witte huis rechtover de Hertog Karelschool. We wonen hier nu iets meer dan 20 jaar, en al die tijd werk ik ook op de VRT.

Je werkt op de nieuwsredactie. Wat is het effect van de coronacrisis op jouw werk?

Bijna al mijn collega’s werken van thuis uit nu. We hebben in korte tijd onze manier van werken helemaal veranderd, naar veel meer telewerken. Maar omdat ik het nieuws presenteer, moet ik natuurlijk wel naar de redactie komen. Ik ben blij dat ik màg naar het werk gaan, maar echt gezellig is het niet op de nieuwsvloer nu. Vroeger stonden we vaak samen te lachen op een rustig moment en werd er veel geknuffeld onder collega’s, nu lijkt het alsof we in een ziekenhuis werken. Onze werkplekken zijn nu meters van elkaar verwijderd, in het bedrijfsrestaurant kan je enkel nog afhalen en nergens gaan zitten, en we ontsmetten voortdurend onze eigen desk. 

Kijken nu meer mensen naar het journaal? 

Veel meer. De laatste weken keken tussen de anderhalf en twee miljoen mensen naar het journaal om 19 uur. Dat is gigantisch veel. Normaal gezien kijken er de helft zoveel mensen naar het VRT journaal. Daaraan merk je dat het bijzondere tijden zijn: mensen zitten thuis en hebben veel behoefte aan informatie.

Is het voor jullie dan ook extra hard werken? 

Toch wel, de dagen zijn lang en zwaar. Er komt heel veel informatie binnen en ze verandert snel. En toch moeten we ervoor zorgen dat de informatie die wij aan de mensen meegeven, juist is. Dat is niet altijd evident. Wat op sociale media verschijnt, is vaak niet betrouwbaar, dus wij proberen alles zoveel mogelijk te checken en te dubbelchecken. Dat vraagt tijd, maar tegelijk willen we eigenlijk zo snel mogelijk de informatie bij de mensen krijgen. Dat zorgt voor extra druk, maar maakt het ook boeiend.

Kan je thuis dan tot rust komen? 

 Zeker. We hebben een grote tuin, en binnenkort kunnen we ook gaan wandelen aan de vijvers van Bellefroid, daar kijk ik naar uit. Toen we het huis kochten vonden we de tuin veel te groot voor ons, want er is veel werk in. Maar nu zijn we er blij mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: