Buren

Maggy – Bornestraat

Hoi, mijn naam is Maggy en ik woon in de Bornestraat 59. Het huis gedecoreerd met de textielbedrukkingsreclame. Ondertussen woon ik hier met mijn gezin (echtgenoot Andy, dochters Nele & Tine en inwonende oma Bertha) 22 jaar.

In het “gewone” leven ben ik nachtverpleegkundige op de dienst Cardiologie in het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart hier in Leuven.

Door de huidige Coronapandemie zijn daar heel wat reorganisaties gebeurd om Covid-19 patiënten te kunnen opvangen.

“Mijn” afdeling is omgebouwd tot een medium-care Covid-afdeling. Plots ziet mijn nachtshift er héél anders uit. Dit wil zeggen: patiënten met zware luchtweginfectie’s die in volledige isolatie verzorgd en vrij intensief opgevolgd worden.

Mijn shift duurt 9.30u en dit in beschermende isolatiekledij. Dit houdt in: één ffp2 masker, operatiemuts, face-shield, waterafstotende wegwerp overschort en 1 paar lange handschoenen en 2paar korte handschoenen. Wij hebben 1x een pauze van 30 minuutjes waarin we de besmette werkkledij omruilen naar gewone werkkledij, een sanitaire stop, eten en drank kunnen innemen om dan terug de propere beschermende isolatiekledij aan te trekken. De rest van de nacht moet je je kraantje zien dichtgeknepen te houden (wat op mijn leeftijd al lichtelijk enige inspanning begint te vragen😊). En drinken doe je maar achteraf, want op de afdeling is dit nu onmogelijk.

Fijne kennismaking en hopelijk NOOIT tot op mijn werk. Hou het veilig en vooral blijf volhouden!!!

5 reacties

  1. Nog veel goeie moed. En bedankt voor al uw inspanningen – wordt erg geapprecieerd. Zonder mensen als gij stonden we nergens.

    Like

  2. Hey Maggy, beklijvend. Ik had al een licht vermoeden dat je ingeschakeld was bij Covid19. De zieken heb dan toch met 1 ding geluk bij hun opname en dat is met jou, zo’n zorgzame en gedreven verpleegster. Bedankt voor je bijdrage in deze pandemie. Hou het vooral gezond en tot later. Knuffel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: